top of page

VERSLAG ACTIVITEITEN 2015

In de Thoolse Eendrachtbode van 25 juni 2015...

De nog immer behendige Simon Tahamata passeert Hans Willem Hopmans. Matthijs van Stee en de afscheid nemende Freddy Simons kijken toe. 

Vrienden van Siem bezorgen 1000 mensen heerlijke voetbalavond

Iedereen geniet met volle teugen van Oud-Oranje bij Tholense Boys
,,Een geweldige ervaring om tegen de ex-internationals te voetballen. Waarschijnlijk zal dat nooit meer gebeuren.” Hans Willem Hopmans geniet een dag later nog na van de benefiet-wedstrijd van Oud-Oranje tegen de selectie van Tholense Boys. Ongeveer duizend toeschouwers kwamen af op het duel om de cracks van weleer in levende lijve te zien. Het was bij de kleed-kamers op sportpark De Bent in Tholen een drukte van jewelste om een handtekening scoren of om een selfie te maken met de beroemde matadoren.
 
Ronald de Boer en Peter Houtman mochten zich verheugen in de meeste belangstelling. De Thoolse dames Martine van de Velde, Deborah Schot en Marjon Atres voelden zich even echte voetbalvrouwen en waren in de wolken toen Ronald de Boer alle tijd nam om samen op de foto te gaan. Organisator Arjan Mosselman van stichting Vrienden van Siem (VvS) ziet het allemaal tevreden glimlachend aan. ,,Je moet het altijd afwachten, maar het is helder
dat het een zeer geslaagde avond is.” Volgens Mosselman blijft het bij het
contracteren van een team van oudtopspelers altijd spannend met welk
elftal ze komen opdraven. Soms zijn er veel spelers bij die bij het publiek nauwelijks bekend zijn. ,,Ik was dan ook niet blij toen ik vernam dat de gebroeders De Boer er niet bij zouden zijn. Ik heb de teamleider gebeld en gezegd dat ze dat niet konden maken, want vooral met die namen zijn we maandenlang naar buiten getreden”, aldus Arjan Mosselman. Tot opluchting van velen arriveerde er om zes uur een taxi uit Amsterdam bij de poort van De Bent waaruit Ronald de Boer stapte. Zijn broer Frank moest blijkbaar bijkomen van een stroef seizoen bij Ajax en genoot van een vakantie. Omdat hij de enige aangekondigde topper was die verstek liet gaan, was het publiek uiterst content met de spelers die coach Sjaak Swart het veld in stuurde.
 
Volkslied
Even na half acht betraden burgemeester Ger v.d. Velde-de Wilde
met zangeres Janine Vroegop- Pleune, Leo Vroegop (voorzitter van de VvS), Kees van Liere (ambassadeur VvS), Piet v.d. Vlies (voorzitter Thol. Boys) en Edwin Geuze (hoofdsponsor) de grasmat. Daarachter kwam het arbitrale trio Pierre de Lang en de grensrechters Adri Schot en Jochem van Dijke. Vervolgens de spelers van Tholense Boys en Oud-Oranje geflankeerd met de
spelers van de eilandelijke D-selectie en de Feyenoord D-jeugd die
eerder een voorwedstrijd hadden gespeeld (0-7 winst Rotterdammers).
Janine Vroegop toonde lef en zong vanaf de middenstip prachtig het
Wilhelmus.
Na de aftrap van Bryan van der Stok uit Vlaardingen (overwon kinderkanker) begon de hoofdact van twee keer 35 minuten, waarbij Gerard Noorthoek uit Sint-Philipsland de toeschouwers van informatie voorzag.
Tholense Boys had gekozen voor een aanzienlijke groep spelers die na afloop van de competitie nog de moeite had genomen om door
natuurlijk voor de grote namen die ze vooral van de televisie kennen en waarvan ze ooit posters op de slaapkamer hadden gehangen. Vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat Oranje niet van een derdeklasser wilde verliezen. Vooral Martijn Reuser, een goede bekende van Tholenaar Ad Gladdines, was zeer fanatiek. Het was een genot om te zien hoe gemakkelijk de geroutineeerde internationals elkaar wisten te vinden. Met prachtige schijnbewegingen en andere technische hoogstandjes werden de spelers van Tholense Boys soms het bos in gestuurd. De meeste spelers van Oranje waren gezien hun leeftijd ook fysiek nog dik in orde. De bijna 60-jarige Simon Tahamata – ook in Tholen gesteund door leden van motorclub Satudarah - had nog geen grammetje vet te veel en toonde met fraaie acties aan het voetballen niet verleerd te zijn. Ronald de Boer strooide veelvuldig met mooie passes en middenvelder Aron Winter liet zien dat hij niet voor niets 84 interlands achter zijn naam heeft staan.
 
Aan de stok
De thuisploeg bood goed tegenstand, al hadden de meesten wel ontzag voor hun beroemde opponenten. Jesse Verbruggen, de jongste speler van de thuisploeg, ging in zijn onervarenheid wat te hard door op verdediger Marc van Hintum en hem werd duidelijk te verstaan gegeven, dat zoiets niet de bedoeling was. Ook grensrechter Adri Schot uit Poortvliet vergat even dat het eigenlijk niet om het resultaat ging toen hij strikt de spelregels hanteerde.  Hij kreeg het aan de stok met Martijn Reuser toen die snel een hoekschop wilde nemen terwijl de bal niet stil lag. Vervolgens vlagde Schot hem af en de arbiter nam het over. Reuser kwam verhaal halen en ook Ronald de Boer ging tekeer tegen Schot, die meedeelde volgens de KNVB-richtlijnen te vlaggen.  Na afloop heeft het drietal het geschil in de feesttent met een handdruk bijgelegd. Tholense Boys kwam op een 1-0 voorsprong toen Tariq Zakriti spits Niels Hopmans op maat bediende. Hopmans liet met een fraai schot doelman Oscar Moens kansloos: 1-0. Orlando Trustfull tekende even later op prachtige wijze voor de gelijkmaker: 1-1. Het publiek op De Bent raakte vervolgens in vervoering toen de sympatieke Peter Houtman met een schitterende kopbal doelman Eljilali het nakijken gaf: 1-2. Met deze treffer liet hij zien dat hij op 59-jarige leeftijd nog immer een neus heeft voor het scoren van doelpunten.
 
Bovenberg hersteld
In het tweede bedrijf kregen andere jongens bij Tholense Boys speeltijd. De vertrekkende doelman Ibrahim Eljilali, Erwin Doggen, Freddy Simons en Jesse Verbruggen vielen een publiekswissel ten deel. Reserve-doelman Corne Geuze mocht zijn opwachting maken onder de lat en de Thoolse supporters waren vooral blij dat Auke Bovenberg na een lange periode van afwezigheid door een beenbreuk eindelijk weer binnen de lijnen kwam. Bovenberg toonde aan prima hersteld te zijn. Michael Schot scoorde de gelijkmaker: 2-2, maar Michael Kreek zette de gasten op 2-3 nadat de bal uit een vrije trap van Reuser via de lat voor zijn voeten belandde. Naar mate de partij vorderde, kreeg Tholense Boys meer kansen. Zo schoot Norredin Benjilali op de lat en verdiende een snoeihard afstandsschot en Auke Bovenberg een beter lot dan de paal. Er kwam geen verandering meer in de stand en daar had iedereen vrede mee. De winnaar was immers eigenlijk het Prinses Maxima Centrum in Utrecht waar men onderzoek naar kinderkanker doet en waarvoor de opbrengst van het evenement bestemd is.
 
Jeugdsentiment
Johan Schot, een van de drie trainers van Tholense Boys, had z’n ploeg opdracht gegeven om elkaar lekker te laten voetballen. ,,Het is toch prachtig om tegen zo’n team te voetballen voor zoveel publiek. Heel goed dat dit evenement op je terrein gehouden wordt”, aldus Schot. Voor Freddy Simons was het de laatste partij in Tholense Boys 1. ,,Ik heb 11 jaar in het eerste gevoetbald en kan me niet meer motiveren om te gaan trainen. Ik heb hier mooie jaren gehad. Jammer dat we gedegradeerd zijn, maar met deze jonge ploeg komt het wel goed. Ze maken stappen. Dit was een prachtige afscheidswedstrijd, al was het voor mij moeilijk voetballen, want je kunt er niet te hard in gaan.”, aldus de 31-jarige Simons.
Na afloop stormden de handtekeningenjagers direct het veld op en namen de spelers wederom alle tijd om zich te laten fotograferen.
Leerkracht Rene v.d. Berg had het er maar druk mee. ,,Ik ben trots dat mijn zoon in Tholense Boys 1 speelt. Fotograferen is mijn hobby en ik vind het leuk om alles vast te leggen. Het is toch geweldig dat Sjaak Swart hier is. Dat is voor mij jeugdsentiment”. De oud-internationals en de spelers van Tholense Boys lieten zich later in de feesttent het buffet goed smaken. Op de muziek van Piet de Graaff bleef het in een bomvolle tent nog lang gezellig en vooral oud-
Feyenoorder Patrick Paauwe had het prima naar zijn zin. Ronald de Boer
was op dat moment met de taxi al lang thuis.
 
 
Benefietwedstrijd en Geuzecup 2015

Filmpje

Tholense Boys - Ex-Internationals 19.06.2015                                                              

 

Filmpje Geuzecup 20.06.2015

 

Bovenstaande filmpjes zijn gemaakt door iemand van Tholense Boys, wij willen Saskia hartelijk bedanken hiervoor. Filmpje ziet er top uit, en toont in 48 sec een geweldige geuzecup!

bottom of page