top of page

 GOEDE DOEL 2015-2016

Waarom het Prinses Máxima Centrum?

Het Prinses Máxima Centrum is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Zij zijn maximaal gedreven om kinderen met kanker zo goed mogelijk te behandelen en genezen en negatieve gevolgen, nu en later, te voorkomen. Kinderen met kanker en hun ouders kunnen bij hen vertrouwen op de beste mensen, zorg, kennis en onderzoek. In een veilige omgeving die de ontwikkeling van het kind optimaal stimuleert. In het centrum stellen de beste experts het kind, zijn ontwikkeling en gezin centraal. Leiden zij gedreven toptalenten op. En werken de slimste onderzoekers elke dag weer aan de verbetering van zorg en behandeling. Alleen zó kunnen zij ervoor zorgen dat in de toekomst minimaal negen van de tien kinderen op een zo goed mogelijke manier van kanker genezen.

 

"Nog steeds sterft in Nederland elke twee dagen een kind aan kanker. Nog steeds genezen slechts drie van de vier kinderen. En nog steeds heeft de behandeling te veel negatieve gevolgen. Dat moet en kan veel beter. Daarom bundelen ouders en experts hun krachten in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie."

 

De concentratie van zorg en onderzoek op het allerhoogste niveau in één kinderoncologisch centrum vergroot de overlevingskansen en verkleint de gezondheidsproblemen tijdens en na de behandeling.

Alle complexe zorg vindt plaats in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, terwijl minder complexe onderdelen onder regie van het centrum worden uitgevoerd in meebehandelende ziekenhuizen (shared care centra) verspreid over het land.

 

Met de komst van het Prinses Máxima Centrum verwerft Nederland, zowel in Europa als wereldwijd, een belangrijke positie op het gebied van kinderoncologie. Een positie die ons helpt hun ambitie – meer dan 90 procent van alle kinderen met kanker genezen – waar te maken. (bron: website Prinses Máxima Centrum)

 

Via bijgevoegd filmpje krijgt u een juiste indruk van dit nieuwe Kinderoncologisch Centrum.

 

Namens onze Stichting hopen wij ook in 2016 weer op al jullie steun te mogen rekenen!

 

 

Uitleg
Prinses Maxima Centrum

Klik op >

Klik op >

(bron youtube.be)

Bestuur & vrijwilligers
bottom of page