top of page

 GOEDE DOEL 2014
 

Opbrengst goede doel 2014

Sint-Annaland, 31 december 2014


Afgelopen zaterdag 27 december was de afsluiting van het goede doel 2014 van Stichting Vrienden van Siem. Voor de eerste keer heeft de Stichting zich ingezet voor twee ziekenhuizen te weten het Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam en het AZ Zeno Ziekenhuis te Knokke-Heist (België).

 

Beide ziekenhuizen gaven aan enorme behoefte te hebben aan het inrichten van hun palliatieve kamers. Vanwege de gelijkenis van beide projecten is dan ook gekozen om te streven beide ziekenhuizen te voorzien van inrichting van de palliatieve kamers voor hun afdeling Oncologie.

 

Traditie is het inmiddels om op de afsluitdag overdag met een grote vriendengroep te zaalvoetballen in de Wellevaete. Waarna om 18:00 uur het avondprogramma start met buffet voor de deelnemers, trekking van de grote loterij met enkele ronden Rad van Avontuur en het hoogtepunt de bekendmaking van het opgehaald bedrag in 2014 met uitreiken cheque aan de directie van beide ziekenhuizen.

 

De winnaar van het zaalvoetballen was het team De tovenaar van Tatabana van coach Perry Snoep met als spelers Ronald van de Repe, Eldert Besseling, Roxanne Smits, Leen Guiljam, Shane Coogels en Leendert de Graaff. Zij hebben de wisselbeker in ontvangst mogen nemen. Beste speelster was Roxanne Smits.

 

Het was een genoegen om vanaf 17:45 uur onze nieuwe Burgemeester mevrouw van de Velde – de Wilde in ons midden te hebben die samen met haart partner het gehele avondprogramma heeft bijgewoond.

De trekking van de grote loterij werd verricht door Willem Overbeeke die zich op een voortreffelijke manier verdienstelijk heeft gemaakt voor Vrienden van Siem om vele loten in 2014 te verkopen voor het goede doel.

 

Rond 21:00 uur werd onder luid applaus van ongeveer 200 personen de opbrengst van totaal € 26.000 bekend gemaakt door de Burgemeester. Helaas kon de ambassadeur van Vrienden van Siem, de heer Van Liere, vanwege twee zware operatieve ingrepen de afgelopen maanden, niet aanwezig zijn om de cheque samen met de Burgemeester uit te reiken.

 

Vanwege deze geweldige opbrengst is het mogelijk dat beide ziekenhuizen hun palliatieve kamers naar wens kunnen inrichten. Helaas diende de directie van Maasstad ziekenhuis vanwege het slechte weer verstek te laten gaan om de cheque in ontvangst te nemen. José van Donge, lid van de activiteitencommissie van Vrienden van Siem en werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis, heeft de honeurs waargenomen om de cheque namens het Maasstad in ontvangst te nemen.

 

De directie van het AZ Zeno was tesamen met medewerkers van de afdeling Oncologie wel in groten getale aanwezig. Het bedrag is voornamelijk tot stand gekomen middels het organiseren van o.a. de Geuzecup, herdenkingswandeltocht, benefietwedstrijd, veiling 1e vaatje oesters, Sinterklaas in- en uittocht, de afsluitdag en via donatie van vele bedrijven. Het streven is om de palliatieve kamers van beide ziekenhuizen te hebben ingericht voor 30 juni 2015.

 

De Burgemeester had echter nog een enorme verrassing voor de familie Vroegop. Na bekendmaking van de opbrengst 2014 nam zij de microfoon tot zich en verwelkomde de familie Vroegop naar het podium. In een mooie en hartverwarmende speech heeft zij een canvas aan de familie uitgereikt waarbij vanaf de opstart van Stichting Vrienden van Siem tot en met 2014 totaal reeds € 110.000 is gedoneerd voor opstart projecten van diverse ziekenhuizen.

 

Stichting Vrienden van Siem is destijds opgericht na akkoord van de familie Vroegop vanwege het overlijden van Siem Vroegop op 27-jarige leeftijd aan de ziekte kanker. Vrienden van Siem mag zich dan ook met recht een geweldig uithangbord noemen voor de gemeente Tholen om met de vele vrijwilligers diverse ziekenhuizen in de regio te verblijden met realiseren van projecten ter bestrijding van de ziekte kanker.

Dit mede dankzij de optimale samenwerking met vele Thoolse ondernemers en grensoverschrijdende samenwerking met Belgische ziekenhuizen en ondernemers. Wij danken alle vrijwilligers, relaties en sponsoren die de opbrengst van het goede doel 2014 mede mogelijk hebben gemaakt.

Bekendmaking totale opbrengst 2014

Burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde reikte in december 2014 de cheques uit aan het Maasstad ziekenhuis AZ Zeno, met een totale waarde van € 26.000,-

Bestuur & vrijwilligers
bottom of page